28 Februarie 2024Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Buletin de presă 28.02.2024

 

 

Buletin de presă

 

Ordin de protecție emis pentru violență în familie

La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu față de un tânăr, de 33 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a provocat scandal la domiciliu și a avut un comportament agresiv față de soția sa.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din locuință, având totodată obligația de a nu se apropia de soția sa. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de bărbat poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

 

Conducere a unui auto neînmatriculat     

La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe DJ 282, în comuna Prăjeni, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din județul Iași.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Permis fals, prezentat polițiștilor pentru control

O femeie de 38 de ani, din municipiul Botoșani,  a încercat să inducă în eroare polițiștii rutieri, prezentând un permis de conducere emis de statul german, care, însă, a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa.

În urma verificărilor efectuate la nivelul autorităților germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, s-a stabilit faptul că femeia nu figurează cu pemis de conducere emis de statul german.

Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

 

Conducere fără permis

La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au oprit pentru control, pe drumul public, din orașul Bucecea, un autoturism condus de un bărbat, de 52 de ani, de cetățenie turcă, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valaore de 600 de lei pentru depășirea limitei legale de viteză, iar pentru faptul că nu avea dreptul de a conduce a fost întocmit dosar penal.

  •  

La data de 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au observat în trafic, pe Dj 208 H, în comuna Corni, un autoturism al cărui conducător auto a oprit brusc, în momentul în care a observat autospeciala de poliție.

Forțele de ordine au procedat la legitimarea acestuia, stabilindu-i identitatea în persoana unei tinere, de 22 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea i-a fost încredințat de către un tânăr, pasager în auto.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autoturism unei persoane care nu deține permis de conducere. 

 

Peste 100 de conducători auto au fost depistați circulând cu viteză peste limita legală, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri

La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 250 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 64.000 de lei.

Dintre sancțiuni, 102 au fost aplicate conducătorilor auto depistați circulând cu viteză peste limita legală.