27 Februarie 2024Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Buletin de presă 27.02.2024

                                                                     Nr. 45 din 27 februarie 2024            

     

Buletin de presă

 

Percheziții la persoane bănuite de furt calificat

La data de 25 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat, din comuna Mihai Eminescu.

Din cercetări, a reieșit faptul că acestea, în noaptea de 24 spre 25 februarie a.c., ar fi pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, un bărbat de 35 de ani, din comuna Mihai Eminescu, de unde au sustras peste 6.000 de lire.

În urma perchezițiilor efectuate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe probe care prezintă interes în cauză, precum și o parte din banii reclamați ca fiind sustrași.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea de măsuri conform procedurilor legale.

 

Sancțiune de peste 15.000 de lei, pentru transportul deșeurilor metalice feroase fără autorizație de mediu

La data de 26 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282 B, în comuna Prăjeni, un autoturism care tracta o remorcă încărcată cu deșeuri metalice feroase, condusă de un tânăr de 24 de ani, din județul Sălaj.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține autorizație de mediu pentru transportul deșeurilor metalice pe care le transporta, în cantitate de peste 4.000 de kilograme.

Față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 990 de lei pentru lipsa documentelor și cu amendă în cuantum de 15.000 de lei pentru transportul deșeurilor feroase fără autorizație de mediu.

Totodată, întreaga cantitate de deșeuri, precum și remorca cu care le trasnporta au fost supuse confiscării.

 

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru verificarea transportatorilor de persoane și mărfuri

În perioada 19-25 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier cu sprijinul subunităților de profil au acționat, pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de persoane și mărfuri.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 400 de autovehiucle, dintre care 220 de transport marfă și 205 de transport persoane, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valaore de peste 13.000 de lei.

Dintre sancțiuni, 41 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul mărfurilor, iar 32 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane.

 

Mandat executat

La data de 26 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi- Biroul de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Dorohoi, pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din municipiul Dorohoi.

Acesta a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost identificat în localitatea de domiciliu, fiind reținut și ulterior escortat către Penitenciarul Botoșani .

 

Tânăr surprins cu peste 140 km/h în localitate

Polițiștii Biroului Rutier au surprins cu aparatul radar, pe drumul public din localitatea Vorona, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, care rula cu 144 de km/h.

Față de tânăr, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 742 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 120 de zile.