21 Februarie 2024Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Buletin de presă 21.02.2024

                                                                     Nr. 43 din 21 februarie 2024            

  

Buletin de presă

 

Peste 160 de sancțiuni aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 34 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare.

 

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi, pentru siguranța cetățenilor

La data de 20 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorooi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomîrla și cu jandarmii au acționatt pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru prevenirea accidentelor rutiere în zona de competență.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 50 de persoane și au fost controlate 33 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.000 de lei.

 

Exemplu:

În cadrul activităților desfășurate de către polițiști, au fost identificate asupra unui bărbat, de  41 de ani, peste 40 de pachete de țigarete, de proveniență extracomunitară, pentru care acesta nu deținea documente legale.

Astfel, față de bărbat a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind Codului fiscal, iar țigaretele au fost confiscate.

 

Tânăr plasat în arest preventiv pentru nerespectarea obligațiilor măsurii arestului la domiciliu

La data de 20 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de evadare și au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu, în cazul unui tânăr, de 25 de ani.

Astfel, deși se afla în arest la domiciliu, tânărul a fost depistat de polițiștii botoșăneni pe Bulevardul Mihai Eminescu, încălcând astfel obligațiile impuse de lege, respectiv aceea de a nu părăsi domiciliul decât cu aprobarea organelor judiciare.

Față de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.