20 Februarie 2024Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Buletin de presă 20.02.2024

 

                                                                     Nr. 42 din 20 februarie 2024            

 

Buletin de presă

 

Peste 200 de sancțiuni aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 38 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate aproximativ 225 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 120.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

Acțiunile au fost desfășurate în orașele Săveni, Dorohoi, Darabani și în Botoșani.

 

Exemplu:

Acțiune a polițiștilor din Darabani, pentru prevenirea accidentelor rutiere

La data de 19 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Darabani au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă sau consumul de băuturi alcoolice.

Astfel, s-a acționat pe principalele artere din orașul Darabani, fiind instituite filtre rutiere la intrările și ieșirile din oraș, prilej cu care au fost controlate peste 100 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, 34 dintre acetsea fiind aplicate pentru viteză excesivă.

De asemenea, au fost efectuate 24 de testări cu aparatul etilotest, fără a fi identificate persoane aflate sub influența alcoolului.

 

Conducător auto sancționat pentru transport public neautorizat

La data de 19 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul european DE 58, în comuna Copălău, un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, din aceași localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta în regim taxi, contra cost, patru persoane, fără a fi autorizat în acest sens.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

 

Acțiune a polițiștilor din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată și pentru reducerea victimizării populației prin accidente produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulație.

În cadrul acțiunii s-au desfășurat activități în zona a 10 treceri la nivel cu calea ferată, fiind verificate 46 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 14.000 de lei, dintre care 12 sancțiuni pentru abateri la trecerea la nivel cu calea ferată.

De asemenea, au fost oferite recomandări conducătorilor auto cu privire la regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în momentul deplasării în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Asigurați-vă temeinic la traversarea căii ferate;         

Viața dumneavoastră contează mai mult decât minutele pe care ,,le pierdeți “ așteaptând la bariere sau respectând semnalele acustice și luminoase/indictaorul STOP și crucea Sf.Andrei;                           

Nu uitați, trenul nu acordă prioritate;                                       

Respectarea legislației la traversare căii ferate, pot face diferența între un drum liniștit și o tragedie;