04 Martie 2024Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Buletin de presă 04.03.2024

                                                                                                  Nr. 54  din 4 martie 2024        

             

Buletin de presă

 

Peste 40 de permise de conducere reținute în weekendul care a trecut

În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 13 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 428 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 43 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

Conducere sub influența substanțelor psihoactive și deținere de droguri

La data de 3 martie 2024, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit în trafic, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un tânăr,  din aceeași localitate.

Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice, în urma cărora se va stabili cu exactitate prezența substanțelor interzise în organism.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de condcuere sub influența substanțelor psihoactive.

  •  

La data de 2 martie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu jandarmii au identificat în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din județul Suceava.

Conducătorul auto nu se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, au fost identificate mai multe foițe de staniol în interiorul cărora se afla o substanță vegetală de culoare verde-brun, cu miros specific de canabis.

Ulterior, s-a stabilit faptul că substanța identificată ar aparține unui tânăr, de 24 de ani, din municipiul Botoșani, pasager în autoturism.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

 

Conducere sub influența alcoolului

La data de 3 martie 2024, în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Marchian, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Roma.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 2 martie 2024, în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291 C, în comuna Șendriceni, un autoturism condus de un bărbat, de 64 de ani, din județul Suceava.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența aloolului.

         

  •  

La data de 2 martie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 A, în comuna Suharău, un autoturism condus de un bărbat, de 57 de ani, din comuna Suharău.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 3 martie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 207N, în comuna Cristești, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Botoșani, care a condus cu viteză peste limita legală.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilrii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Refuz de recoltare de probe biologice

La data de 3 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Mihai Eminescu, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.