28 Februarie 2024Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!

   

,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale?

Fii informat, alege inspirat!”

 

               Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin Biroul Siguranța Școlară, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani derulează Campania națională pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar  - ,,Tu  știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!

 

Campania se desfășoară în perioada ianuarie – iunie 2024 și are drept scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară care se manifestă în rândul elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar prin informarea și înțelegerea unor noțiuni din domeniul juridic și creșterea gradului de siguranță a elevilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși aceștia.

De la debutul campaniei, polițiștii au desfășurat activități de informare /conștientizare cu peste 180 de elevi din clasele aVIa aVIIIa , din cinci unități de învățământ din județ, respectiv Școala Gimnazială nr.17 Botoșani, Școala Gimnazială nr.12 Botoșani, Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Botoșani, Școala Gimnazială ”Gheorghe Coman” Brăești și Școala Gimnazială nr.1 Cristești.

Elevii școlilor menționate au parcurs de asemenea etapa locală a unui concurs pe tema elaborării unui material de informare și de prevenție: un Logo privind siguranța școlară și un slogan de însoțire a Logo-ului pentru prevenirea violenței școlare, lucrările desemnate câștigătoare la nivelul unităților de învățământ urmând să facă obiectul jurizării în vederea promovării uneia dintre acestea în etapa națională a concursului.

Activitățile preventive vor continua la nivelul celor cinci unități de învățământ, până la finalul anului școlar curent.