27 Decembrie 2023Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Intervenții ale polițiștilor în perioada sărbătorilor

                                                                                  Nr. 429 din 27 decembrie 2023

                     

           INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR BOTOȘĂNENI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR                               

În această perioadă, la nivelul județului Botoșani nu au fost înregistrate evenimente deosebite în ceea ce privește ordinea și siguranța publică.

Polițiștii care au acționat în teren și-au concentrat eforturile pe acțiunile de prevenire a faptelor antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada 24-26 decembrie 2023, forțele de ordine au intervenit la 228 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. În urma activităților specifice desfășurate au fost aplicate 462 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste  200.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 36 de permise de conducere, cele mai multe pentru viteză excesivă și conducere sub influența alcoolului.

Pe drumurile din județ au fost înregistrate două accidente rutiere soldate cu trei victime, rănite ușor.  Acestea s-au petrecut ieri, 26 decembrie, în municipiul Botoșani și localitatea Hlipiceni. Victimele se deplasau în calitate de pietoni, împrejurare în care au fost acroșate de autoturisme care circulau pe aceeași direcție de mers. Conducătorii auto nu se aflau sub influența alcoolului. Cercetările continuă în ambele cazuri pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Activitățile preventive și cele de combatere a criminalității continuă și în perioada următoare.