29 Februarie 2024Sursa: I.P.J BOTOȘANI

Buletin de presă 29.02.2024

                                                                                     Nr. 49  din 29 februarie 2024             

                                                                                                           

Buletin de presă

 

Mandate executate

La data de 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au pus în executare două mandate de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Suceava, pe numele a doi bărbați de 48 și 31 de ani, din comuna Călărași, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor calificat.

Aceștia se aflau în arest la domiciliu, ca urmare a evenimentului petrecut la data de 21 februarie 2024, când pe teresa unui local public, din comuna Călărași a avut loc un conflict între cei doi bărbați și alte trei persoane.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, a reieșit faptul că cei doi aveau asupra lor arme albe cu care au lovit victimele, în zone vitale, creându- le leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Ulterior, instanța de judecată a dispus plasarea în arest la domiciliu a persoanelor bănuite de comiterea faptelor, însă, în urma contestației efectuată de către procuror, o instanță superioară a decis schimbarea acestei măsuri cu arestul preventiv.

 

Sancțiune de 12.000 de lei și tir imobilizat de polițiștii din Hlipiceni

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282, în comuna Răuseni, un ansamblu de vehicule, format din autotutilitară și semiremircă, condus de un tânăr, de 31 de ani, din comuna Răuseni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta folosea un echipament fraudulos pentru modificarea înregistrărilor aparatului tahograf, motiv pentru care, față de societatea de care aparținea a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei.

De asemenea, vehiculul a fost imobilizat până la îndeplinirea condițiilor pentru continuarea deplasării.

 

Confiscare material lemnos

La datade 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe D.J. 293, în comuna Havârna, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente pentru transportul materialului lemnos, în cantitate de peste 3 metri cubi de material lemnos.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

 

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru siguranța cetățenilor

La data de 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor comise de pietoni, precum și pentru identificarea conducătorilor auto care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 19:00-21:00, iar în cadrul acestora au fost legitimate peste 100 de persoane, 27 dintre acestea, care aveau calitatea de pieton,  au fost sancționate pentru abateri la regimul rutier, cu amendă în valoare totală de peste 12.000 de lei.

Totodată, au fost controlate peste 60 de autovehicule, iar 45 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, fără rezultate pozitive.

În același context, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, cele mai multe fiind pentru nerespectarea limitei legale de viteză.